Killan muistomerkit Helsingissä

______________________________________________________________________


Muistolaatta Helsingin Suojeluskuntatalon seinässä

Osoite: Pohjoinen Hesperiankatu / Döbelninkatu 2

Aloitteentekijä ja toteuttajat: Killan puheenjohtaja Seppo Wuori

Paljastuspäivämäärä: Laatta paljastettiin 16.5.2006.

Omistaja: Lienee kilta

Juhlallisuudet: Ennen Taivaskallionmuistopaaden hankkimista laatalle vietiin itsenäisyyspäivänä kukkia

************************************************************************************************************

Muistopaasi Taivaskalliolla

Sijainti: Pekka Jokipaltion tie. 00600 Helsinki. Taivaskallio on korkea kalliopuisto ja vanha ilmatorjunta-tukikohta Käpylässä. Se sijaitsee Pohjolankadun, Panuntien, junaradan ja Käpyläntien välisellä kallioalueella.

Taivaskalliolla toimi sotien aikaan 1939–1944 raskas ilmatorjuntapatteri "Taivas". Kallioilla on
sotilaspoikien ja pikkulottien pystyttämä muistomerkki sodassa palvelleiden muistoksi, Taivaskalliolla on useita ilmatorjunta-asemia ja yksi sinetöity tykki.

Aloitteentekijä ja toteuttajat: Pääkaupunkiseudun sotilaspoikien ja pikkulottien perinnekilta ry ja Traditionsgillet för Mellannylands soldatgossar och flicklottor rf pystyttivät muistopaaden.

Keskeinen puuhamies oli killan pj Olli Sorvettula.

Paljastuspäivämäärä: Muistopaasi paljastettiin 25.8.2011. Muistopaasi tuhottiin ilkivaltaisesti elokuussa 2015, mutta uusi paasi pystytettiin ripeästi puheenjohtaja Olli Sorvettulan ja Helsingin kaupungin rakennusvirasto Staran yhteistyönä.

Omistaja: Muistopaaden omistavat sen pystyttäneet killat.

Juhlallisuudet: Pääkaupunkiseudun sotilaspoikien ja pikkulottien perinnekilta ry ja Traditionsgillet för Mellannylands soldatgossar och flicklottor rf järjestävät kukkien laskun muistopaadelle vuosittain paaden paljastuspäivänä 25. elokuuta ja itsenäisyyspäivänä.

Paaden äärellä on myös järjestetty perinteensiirtotilaisuun lukiolaisille yhdessä Helsingin kaupungin kouluviraston ja Helsingin seudun sotaveteraanipiiri ry:n kanssa.